Ingrediente
- 8 felii de jambon
- 200-250 grame de brânză grasă de vaci
- 30-40 grame de unt
- 2-3 linguri de smântână grasă
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1/2 ceapă galbenă/roșie
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 linguriță rasă de sare fină
- 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
- Pentru decor:
- 4-5 linguri de maioneză
- măsline tăiate
- feliuțe de roșii
- feliuțe de ceapă roșie
Mod de preparare
Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin, potrivindu-se de gust, conform preferințelor.
Se pun 2 lingurițe încărcate de compoziție pe o feliuță de jambon și se rulează. Se procedează la fel până ce se umplu toate feliile de jambon.
Dacă nu aveți maioneză gata preparată pentru decor, va trebui să o faceți rapid, din: 2 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, 1/2 linguriță de muștar clasic, 25-30 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza până devine tare, numai bună pentru decorare.
Se decorează rulourile, după preferință și se țin în frigider, la rece, până la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|