Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
5 Ian 2019 | 3141 vizualizari
Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

La noi în casă rulourile de jambon, umplute cu salată boeuf, de obicei, sunt la mare căutare. De această dată, pentru că-mi plac brânzeturile și pentru că am vrut să fac altceva, am umplut rulourile cu brânză, preparată ca o cremă. Au ieșit foarte bune și consistente.

Ingrediente

  • 8 felii de jambon
  • 200-250 grame de brânză grasă de vaci
  • 30-40 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 ceapă galbenă/roșie
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță rasă de sare fină
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
  • Pentru decor:
  • 4-5 linguri de maioneză
  • măsline tăiate
  • feliuțe de roșii
  • feliuțe de ceapă roșie

Mod de preparare

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin,  potrivindu-se de gust, conform preferințelor.

Se pun 2 lingurițe încărcate de compoziție pe o feliuță de jambon și se rulează. Se procedează la fel până ce se umplu toate feliile de jambon. 

Dacă nu aveți maioneză gata preparată pentru decor, va trebui să o faceți rapid, din: 2 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, 1/2 linguriță de muștar clasic, 25-30 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza până devine tare, numai bună pentru decorare.

Se decorează rulourile, după preferință și se țin în frigider, la rece, până la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Postat de Corina33

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie....

Citeste continuarea

Ruladă tricoloră a la Sidy

Postat de panacris

Ruladă tricoloră a la Sidy

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 10:42
Neața!
la 05.01.2019, 10:46
Imi plac rulourile tale!
la 05.01.2019, 11:04
Mulțumesc frumos, Mihaela, pentru apreciere...!
la 05.01.2019, 11:05
la 05.01.2019, 12:34
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking