Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos

Postat de miremirc in Torturi
2 Feb 2013 | 70746 vizualizari
Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos

 Descopera reteta pentru chec la metru, un desert spectaculos si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla cum sa prepari acest chec unic, cu straturi alternative de vanilie si cacao, ideal pentru a impresiona familia si prietenii. Pentru acest Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, ulei, lapte, unt, ciocolata, smantana lichida

Ingrediente

Ingrediente Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos

2 Checuri :

  • 7 oua
  • un praf sare
  • 400 g zahar (1+1/2 cana)
  • 260 g faina (1+1/2 cana)
  • 200 ml ulei (1/2 cana)
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 1-2 lg cacao

Crema :

  • 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt

Glazura :

  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Decor :

  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

 Cum se prepara Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos

2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.

  Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

  Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.

  Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)

  Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.

  Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.

  Checurile racite, le taiem feliute.

  Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.

  Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.

  Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.

  Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.

 Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc.

Incearca si reteta de Chec cu cirese, pufos si gustos sau varianta de Prajitura Trenulet sau Chec la metru, preferata copiilor.

Iti recomandam si reteta de Chec After Eight, un desert super aromat si ciocolatos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...

Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

Postat de gicuta69

Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 13:04
fain
la 02.02.2013, 13:10
delicios
la 02.02.2013, 13:18
ce mult imi place!
la 02.02.2013, 14:14
bun
la 02.02.2013, 14:54

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking