Ingrediente
- Ingrediente pentru un chec:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei,
- o cana de zahar,
- o cana de faina
- 1 lingurita praf de copt
- esente preferate
- Crema de ciocolata rapida (200ml frisca lichida batuta cu cacao/1 plic Dr.OETKER de ”crema de prajituri cu gust de ciocolata ” (pentru cand va grabiti) sau: crema de vanilie/cacao:
- 500ml lapte
- 1/4 pachet margarina
- 4linguri de faina
- 6 linguri zahar
- 3 galbenusuri
- 1 esenta vanilie sau 2 linguri cacao
- Sirop:
- 1 cana apa+ 4 linguri zahar+1lingura cacao+ 1 esenta de rom
- Glazura:
- 7 linguri zahar+ 50g unt+2 linguri cacao+ 3 linguri apa
Mod de preparare
Se pregateste chec-ul :
Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii
Se pregateste crema:
crema de ciocolata: se dizolva in frisca lichida cacaua / plicul de praf de crema si se mixeaza pana devine omogena. In functie de gust se adauga 2-3 linguri de zahar inainte de incepe sa mixati!
crema de vanilie: se pune laptele cu zaharul pe foc. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si faina(dizolvata in cateva linguri de lapte) si se amesteca adaugand si galbenusurile batute bine. Cand s-au omogenizat toate se lasa la racit!
Se ung feliile de chec cu crema dorita si se reunesc formand fie un chec , fie 2 chec-uri unite.
Se iniropeaza totul cu siropul racit.
Se pun pe foc ingredientele si dupa 2-3 clocote se da deoparte si se acopera cu glazura de ciocolata putin calduta si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tort la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|