Ingrediente
- un chec oarecare ( la care nu pofteste nimeni ca atare)
- 500 ml.iaurt cu caise sau simplu cremos la care insa adaugam 5-6 linguri zahar
- 2 pliculete gelatina praf
- 2 cutii smantana pt. frisca 32%
- 3-4 linguri zahar pudra din comert
- caise coapte
Mod de preparare
Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil.
Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca foarte bine dar sa nu fiarba! Se lasa la racit.
Odata ce a ajuns la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu iaurtul.
Frisca scoasa din frigider se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se tine pe tel.
Cele doua se combina.
Se taie bucati caisele,se astern pe blatul de pe tava si se acopera cu 1/2 din cantitatea de iaurt. Urmeaza un alt strat de feliute de chec/pandispan/piscoturi ( ce aveti!) si restul de compozitie.
Se acopera cu caise taiate felii si se tine la frigider cateva ore sau peste noapte daca aveti rabdare.
Voila!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-sarlota de iaurt cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|