Tort Cupola cu capsuni si zmeura

Postat de BuburuzaBubu in Torturi
9 Apr 2012 | 5980 vizualizari
Tort Cupola cu capsuni si zmeura

Acesta este cadoul meu de Paste pentru voi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blatul de rulada
  • 90gr unt
  • 6 oua
  • 170 gr zahar fin
  • 100 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 2 lingurite rase de praf de copt
  • 150 gr de gem(cirese,zmeura sau capsuni)
  • Ingrediente pentru Crema
  • 500 gr de branza proaspata de vaci
  • 12 foi de gelatina (20 gr)
  • 200 gr capsuni si zmeura
  • 75 gr zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 gr smantana lichida pt frisca
  • 400 gr zmeura (pentru piure,eu am folosit congelata pe care am lasat-o la temperatura camerei cateva ore bune)

Mod de preparare

Prima data pregatim rulada.

Pornim cuptorul la 200 C(mediu spre mare).Topim untul.Separati abusurile  de galbenusuri,apoi bateti albusurile spuma tare cu 2 linguri de apa rece si atentie, zaharul trebuie adaugat treptat in spuma de albusuri.In aceasta compozitie se vor incorpora galbenusurile rand  pe rand si faina cernuta,amidon,praf de copt si unt, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20x30)Turnati compozitia in strat uniform si introduceti tava in cuptorul preincalzit, coaceti blatul  timp de 12 min.
Cand  e gata scoateti tava din cuptor si blatul il rasturnati pe un prosop de bucatarie pe care am presarat zahar, indepartati hartia de copt si il rulati impreuna cu prosopul pentru a avea  forma de rulada.Dupa 10 minute, il derulati si il ungeti cu gem(eu am incazit gemul in cuptorul cu microunde pt 1 min)apoi il rulati din nou dar mai strans,se mai lasa 30 min la racit.

Crema si asamblare

Punem gelatina la inmuiat in 100ml apa rece pt 10 min.Intr-un bol punem 400 gr zmeura impreuna cu zaharul si  mixam cu mixerul stick pana obtinem un piure.Piureul obtinut il trecem prin sita si il punem la foc pana se incalzeste putin (fara a fierbe)adaugam gelatina scursa,amestecam bine pana gelatina se dizolva.Lasam la racit 15 min.Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.Intr-un castron punem branza,sucul de la lamaie plus coaja rasa,piureul de fructe,frisca,amestecam bine,adaugam capsunile si zemura(capsunile taiate felii),amestecam cu o lingura.

Puneti intr-un bol tapetat cu folie feliute de rulade in asa fel incat sa acopere atat fundul bolului cat si  marginile,adaugam crema de branza.Inchidem( ca si capac) cu felii de rulada sau piscoturi.Strangem folia spre interior si puneti bolul in frigider pentru cateva ore, apoi o rasturnati pe un platou si ornati tortul dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupola cu capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Egiptean

Postat de caroline

Tort Egiptean

Prepararea celor 3 blaturi :    Punem in robot alunele si nuca si le macinam fin.  Mai intai punem intr-un bol albusurile de ou si le mixam cu un varf de sare la viteza...

Citeste continuarea

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Postat de andaoana

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Blatul:  Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 19:59
la 09.04.2012, 20:10
ce bine arata
la 09.04.2012, 20:11
fain arata
la 09.04.2012, 20:20
waw!!!!
la 09.04.2012, 20:27
Minunat si multumim mult!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking