Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata

Postat de timea in Torturi
10 Feb 2013 | 9484 vizualizari
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata

O inima dulce care are toate ingredientele necesare pentru un desert perfect: fructe aromate, frisca si ciocolata. Vrea cineva mai mult de atat? Eu nu :)). Si daca tot suntem in saptamana dedicata iubirii atunci aceasta inima poate fi facuta cu drag celui drag sau celor dragi :).

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri lapte caldut
  • 6 linguri cafea calda
  • Jeleu de fructe
  • 250 gr fructe rosii: zmeura, capsuni si visine (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • Crema:
  • 125 gr frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 75 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana la omogenizare.

Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm)  tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Pregatim jeleul de fructe: fructele decongelate (nu-i bai daca nu sunt decongelate integral) le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Adaugam cele 2 linguri de amidon si mai amestecam pana se ingroasa.

Luam de pe foc, lasam cateva minute cat sa nu fie fierbinte, apoi ungem prima foaie cu toata cantitatea de jeleu si lasam sa se raceasca pana mixam noi frisca.

Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Daca s-a racit intre timp jeleul, punem peste jeleu frisca, nivelam si asezam a doua foaie de blat. (daca doriti puteti insiropa cel de-al doilea blat cu suc de fructe, eu am preferat fara insiropare pt ca blatul este destul de umed).

Punem intr-un vas ciocolata si frisca lichida si topim pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata.

Turnam apoi glazura peste frisca si nivelam, lasand sa curga si pe margini.

Ornam deasupra cu cateva fructe congelate.

Dam la frigider minim o ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

  Cu o zi înainte, se pregătesc decorațiunile: se topesc cele două tipuri de ciocolată pe baie de abur și se toarnă în două poșuri sau se pun ciocolatele în pungi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 19:45
l-am admirat si pe blog
la 10.02.2013, 19:46
foarte frumos si bun tortul! super!
la 10.02.2013, 19:46
O inima dulce, cine n-ar vrea?
la 10.02.2013, 19:46
frumos tort
la 10.02.2013, 19:46
Laurenta ; Zamfira multumesc

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking