Tort Valentine's Day

Postat de Creatsa in Torturi
14 Feb 2013 | 10494 vizualizari
Tort Valentine's Day

Ingrediente

Blat alb:

  • 6 oua
  • 260 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri apa

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 fiola vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa

Crema de ciocolata:

  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 cubulet mic de unt
  • 250 ml frisca lichida batuta
  • 5 g gelatina

Crema de mascarpone si capsuni:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g capsuni taiate cubulete mici
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 fiole rom
  • 7-8 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida batuta

Sirop:

  • 450-500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2-3 fiole rom

Decor:

  • capsuni
  • frisca
  • mascarpone
  • colorant alimentar rosu
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Adaugam uleiul,apa,vanilia si galbenusurile unul cate unul.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu grija in amestecul de oua pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava 26 cm diametru cu faina si unsa cu putin unt si dam blatul la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute(testul scobitorii)


La fel procedam si cu blatul de cacao doar ca avem nevoie de o tava mai mica(20 cm diametru)

Lasam blaturile la racit(eu le-am lasat peste noapte) si le taiem pe fiecare in parte in 3 parti pe orizontal.

Pentru crema de ciocolata topim ciocolata cu frisca pe baie de aburi si o lasam la racit pana se ingroasa putin.Hidratam gelatina in putina apa rece apoi o topim pe baie de aburi(atentie sa nu fiarba) si o adaugam peste ciocolata.Adaugam si frisca batuta amestecand usor pana se incorporeaza toata.

Pentru crema de mascarpone si capsuni mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le punem 5 min pe baie de aburi amestecand continuu.

Hidratam gelatina in putina apa rece ,apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti amestecand  pana se topeste gelatina.Lasam la racorit apoi adaugam mascarponele,frisca batuta ,romul si capsunile.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand e rece adaugam romul.

Asamblare:

Blat alb/sirop/crema de ciocolata/blat/sirop/crema de capsuni/blat/sirop.

La fel procedam si cu blatul de cacao.

Dam torturile la rece pana se intaresc cremele(minim 3 ore)

Cu ajutorul formei in care a copt blatul de cacao(20 cm) decupam o mica parte din tortul alb pentru a putea uni torturile(vezi foto mai jos)

Imbracam tortul in frisca batuta cu 2-3 linguri de mascarpone si colorantul rosu si decoram dupa plac.





Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Postat de eumimi

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu...

Citeste continuarea

Tort joffre cu portocale

Postat de Oana

Tort joffre cu portocale

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 11:04
super
la 14.02.2013, 11:09
mmm...........ce bun!
la 14.02.2013, 11:14
MultumesC
la 14.02.2013, 11:15
bun
la 14.02.2013, 11:17
multumesc Ralu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking