Ingrediente
Pentru pandispan:
- 5 oua
- 220 g zahar
- esenta de vanilie,lamaie si rom,
- 200g faina
- 1 lingura de amidon
- 200 ml ulei
- 200 ml limoncello
- 1 praf de copt
- sare:
Pentru inmuierea pandispanului:
- 100 ml limoncello
- putina apa
Pentru crema:
- 2 plicuri crema de vanilie
- 500 ml lapte
- zahar vanilat
Pentru Decor:
- frisca
- struguri
- 1 plic de glazura cu crema de lichior de ou
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si limoncello.
Din compozitie am facut 2 blaturi in forma de inima.
Pe fiecare l-am pus pe rand la cuptor 40 minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca,se pune pe un fund de lemn si se taie pe lung rezultand 4 foi de tort.Se aseaza prima pe o farfurie.Se unge cu putina zeama de limoncello amestecata cu putina apa.Se repeta pentru fiecare foaie de tort,cu mare atentie pentru a nu se imbibe prea mult( se va rupe).
Intr-un vas inalt se pune laptele,zaharul vanilat si praful de crema de vanilie,se mixeaza 1 minut incet,dupa care se mareste viteza pana se face o crema consistenta.Se da la frigider.
Se unge fiecare foaie de blat cu crema de vanilie,mai putin ultima(nu se pune nimic momentan).Se modeleaza cu crema si pe margine,se intinde bine.
Plicul cu glazura se pune in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.Se scoate cu atentie(se umbla doar cu manusi),se preseaza putin,si o turnam cu atentie pe ultima foaie de tort,o intindem repede cu un cutit(altfel se intareste),se da la frigider cca 1 ora dupa care se orneaza cu frisca si struguri.
Happy Valentine's Day!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|