In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru-ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)
Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:
100 g biscuiti
100 g nuci
60 g unt
Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
200 g ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida
1/2 pachetel galatina Dr. Oetker
1 lingurita coniac
Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:
500 ml suc de mandarine, portocale, exotic (ce doriti)
50 g zahar
capsune din compot sau dulceata cate doriti
1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker
Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
50 g zahar
100 g ciocolata alba
3 lingurite gelatina Dr. Oetker
Pentru decor:
ciocolata alba si colorant roz pentru inimioare
ciocolata neagra 100 gr pentru fluturi
Mod de preparare
Pentru blat
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul cu gelatina hidratata si topita la bain-marie preventiv intr-o unda subtire, amestecand si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.
Gelatina de fructe
200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.
Mouse-ul de mascarpone
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie :)
In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)
Pofta buna !!!!!!!!!
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos" nu uita sa-i faci un review.
Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc pana ce devine ca o ciulama,se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,rand pe rand si se omogenizeaza bine.Se imparte compozitia in doua parti egale.In...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se...
la 05.02.2010, 23:47 Woow, welcome. Prima la tort. Fii pe faza, ca suntem multi pe aici. Sa fie pentru toti. Ma duc acum pe blog.
la 05.02.2010, 23:49 Dar briose pufoase cu mere, mai ai?
la 05.02.2010, 23:49 destul de inimos si....pretentios!
la 05.02.2010, 23:55 nu credeam ca voi primi atatea reactii in cateva minute , mersi pentru aprrecieri , briose fac cu placere de cate ori am ocazia , deci poftim in vizita
la 06.02.2010, 00:13 Bine ai venit Anastasia! Super tort!