Tortulet inimos

Postat de Constelatialeu in Torturi
4 Feb 2013 | 2847 vizualizari
Tortulet inimos

Imi place ''sa ma joc'' facand torturi.e o tortura sa ma pui sa fac clatite,dar o placere sa fac torturi...

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • Sirop
  • am folosit sirop de capsuni diluat cu apa
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie de la Dr.Oetker
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • 100 g unt
  • 100 g capsuni pasate
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ornat
  • capsuni si frisca

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii.

Siropul:

Sirop gros de capsuni diluat cu 2 -3 linguri de apa, in functie de cat de mult vreti sa insiropati tortul, faceti si cantitatea de sirop

Crema:

Untul se freaca bine cu pliculetele de zahar vanilat. Capsunile se paseaza, pot ramane si bucatele mai mari sau se paseaza pana devine un piure. Plicul de crema cu zaharul si laptele rece se mixeaza, pana devine o crema consistenta, apoi se amesteca cu untul si piureul de capsuni.

Asamblare:

Se taie tortul in 2 sau 3, in functie de cat de bine a crescut. Se insiropeaza, se intinde crema intre straturi si se orneaza cu capsuni si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet inimos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Postat de timea

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Blatul: Se separa ouale. Albusurile Se bat spuma zu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 08:53
la 04.02.2013, 08:56
Super delicios cu căpșuni!
la 04.02.2013, 09:02
capsuuuuni! minunat!
la 04.02.2013, 09:05
Adnia.Cu gandul la ele,ca s-au terminat si alea din congelator,asteptam sezonul...
la 04.02.2013, 09:06
Inimos in drumul spre gura

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking