Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33 in Torturi
8 Feb 2015 | 8625 vizualizari
Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Saptamana asta am facut si eu 5 ani de bucataras si 500 de retete! M-am tot gandit cum sa fac sa sarbatoresc cu voi, ca nu prea eram in "forma", unde mai pui ca fetele erau plecate la capitala si erau alte intalniri si reuniri de sarbatorit. Asa ca am tot amanat si m-am tot gandit cu ce reteta sa va incant si pana la urma m-am oprit la acest tort clasic nemtesc - daca tot m-au adoptat astia! :)) Ma emotionez cand ma gandesc la ultimii 5 ani petrecuti alaturi de voi si nu prea reusesc sa exprim in cuvinte tot ce inseamna pentru mine aceasta comunitate de oameni frumosi care te accepta asa cum esti, cu bune si cu rele, care te sustin, te sfatuiesc, te suporta si te.....iubesc, ca pana la urma cred ca despre asta este vorba! Ca nimeni nu si-ar rupe atata din timpul lui si nu ar pune atata suflet in preparate si in prietenii virtuale, daca nu ar iubi ceea ce face :x Asa ca inchei prin a va spune un mare MULTUMESC dragi prieteni si sper din suflet sa sarbatorim cat mai multi ani impreuna!

Ingrediente

  • Ptr. blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Ptr. umplut si ornat:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 compot mare de cirese fara samburi
  • 100 g migdale tocate
  • 50 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am incorporat zaharul, adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Amestecam bine faina cu cacaua, le putem si cerne impreuna, apoi adaugam pe rand cate o lingura din amestec peste spuma de oua si amestecam usor cu o paleta de jos in sus pana incorporam toata faina.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt si turnam aluatul in ea. Nivelam putin si o dam la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata blatul, il lasam la racit pe un gratar 1-2 ore, sau de pe o zi pe alta.

Asamblarea: se taie in doua blatul. Se pun migdalele la prajit intr-o tigaie la foc mic, pana se rumenesc usor, apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Ciresele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare. Frisca se mixeaza bine pana incepe sa se intareasca usor, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.

Se aseaza pe un platou prima foaie din blat, se aseaza peste ea cirese, daca va plac, puteti sa umpleti toata suprafata sau sa puneti doar cateva, eu am pus 2 cerculete, iar intre ele am umplut cu frisca, cu ajutorul unui pos. Deasupra de pune cealalta foaie de blat si iar frisca. Imbracam si lateral tortul cu putina frisca, peste care presaram migdalele. Peste tort am presarat niste ciocolata neagra rasa si cateva cirese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (61)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Postat de Irina

Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Dupa cum va ziceam, am urmat pas cu pas reteta Jamilei de inghetata de vanilie. Laptele impreuna cu smantana le-am pus intr-un vas pe foc, am adaugat vanilia si pastaile. Cand laptele a dat...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 14:57
La multi ani de bucataras si la cat mai multe retete, ca tare bine iti ies!
Iar pentru tort
la 08.02.2015, 14:57
La multi ani Corina si la cat mai multe retete !!!
Delicios si frumos tortul
la 08.02.2015, 14:58
Gratuliere!Corinutz drag!
la 08.02.2015, 14:59
La multi ani !Ce batrana esti pe aici.....
la 08.02.2015, 15:04
oaau pentru cei 5 anisori si oau pentru cele 500 de retete! multi ani inainte, Corina, cu sanatate si cu retete la fel de frumoase!

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking