Desert tort 2021

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2020 | 4925 vizualizari
Desert tort 2021

 Anul ce va sa vina sa fie cu sanatate, cu bunatate si ganduri bune. La multi ani, 2021 ! Retete festive de iarna.

Ingrediente

  • Blat -diametru 17 cm
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca
  • 2 linguri varfuite cu faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Crema ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura rom ( bautura)

Mod de preparare

Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.Separat am mixat galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat cacao, am omogenizat. Am adaugat o parte din bezea si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, dupa care am incorporat faina, nuca macinata si restul de bezea, folosind miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. L-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat si romul. Am lasat sa se raceasca bine siropul.

Crema vanilie : Intr-un castron de inox am pus 2 galebenusuri, zaharul si zaharul vanilat, amidonul si am diluat cu lapte. Acest amestec l-am pus pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. La final am adaugat si esenta de vanilie. Am lasat crema sa se raceasca. Separat am mixat untul bine, apoi am incorporat crema de vanilie, putin cate putin si am mixat pana am obtinut o crema ferma si pufoasa.

Crema de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce toata ciocolata sa topit. Am lasat la rece crema ( in frigider) cca 1 ora si apoi am mixat-o bine. Separat am mixat crema mascarpone cu zaharul apoi am incorporat-o in crema de ciocolata.

Asamblare : Am sectionat blatul in 4 parti. Am asezat prima parte pe platou, am insiropat-o bine si am intins un strat de crema de vanilie, am nivelat si am asezat a doua parte de blat insiropata bine, peste care am intins un strat de crema de ciocolata, am nivelat si am asezat a treia parte de blat insiropat bine, peste care am intins crema de vanilie ( impartim in asa fel incat sa ne ramane si de ornat), am nivelat si am asezat ultima parte de blat bine insiropat, am imbracat tortul cu crema de ciocolata si am ornat cu cele doua creme, vanilie si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 2021" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de Craciun 2021

Postat de Constelatialeu

Desert tort de Craciun 2021

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

Postat de ancutsa

Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

    Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2020, 17:32
Ce frumos Un an nou fericit !!
la 30.12.2020, 17:50
la 30.12.2020, 18:49
Foarte frumos!
la 30.12.2020, 18:57
Noul an sa va aduca numai bucurii !
la 30.12.2020, 19:17
An Nou Fericit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking