Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

Postat de ancutsa in Torturi
3 Ian 2021 | 1428 vizualizari
Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

  Pentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi). "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 albușuri,
  • 4 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 100 g nucă măcinată,
  • 90 g făină albă,
  • 7 g praf de copt,
  • Sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe coajă de portocală (ținută în zahăr, la borcan),
  • 1 linguriță esență de rom,
  • Crema de unt:
  • 200 g unt 80% grăsime,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 2 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 linguriță cafea solubilă,
  • Decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • Fulgi de cocos, după gust,
  • Colorant alimentar gel galben,
  • Colorant alimentar gel orange,
  • Struguri albi (fără semințe),
  • Coacăze roșii (congelate),
  • Confetii de zahăr,
  • Ornamente din zahăr

Mod de preparare

 

 

Blatul:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime și coci aprox 30 de minute la foc mediu, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.

 

Siropul:

Prepari un sirop cu apa și coaja de portocală, fierbi câteva minute, dai deoparte și lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

 

Crema de unt:

Bați cu mixerul untul până se deschide ușor la culoare, apoi adaugi îndulcitorul, cacaoa, cafeaua măcinată și cafeaua solubilă și amesteci bine, până obții o cremă frumoasă.

 

Montare și Decor:

Tai blatul în două foi, pe care le însiropezi (siropul este suficient, poate chiar să îți rămână, așadar însiropează în funcție de cât îl dorești de însiropat). Întinzi și nivelezi crema de unt și cafea și presari deasupra boabe de struguri, pe care le presezi ușor cu degetele, apoi adaugi capacul tortului.

Bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi încorporezi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în crema albă și în nucă de cocos. În partea de jos îi faci un brâu din bombonele roz-mov micuțe.

Crema albă rămasă o poți colora cum îți place, eu am vrut galben și orange în câte două nuanțe, așa că am pregătit orange închis și deschis, respectiv galben închis și deschis. Ornezi tortul cu flori și decorezi cu fructe și ornamente de zahăr.

 

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

şi Un An Nou Fericit!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-unt.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile...

Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de Creatsa

Tort Egiptean

Foi : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2021, 12:14
Ce tort frumos și delicios ai făcut!
la 03.01.2021, 12:16
la 03.01.2021, 12:25
Ce combinatie!
la 03.01.2021, 12:54
la 03.01.2021, 13:01
La mulți ani cu multă sănătate! Minunat tortul!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking