Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

Postat de Ina in Prajituri
5 Iul 2010 | 15939 vizualizari
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

Zilele trecute am avut marea surpriza sa primesc de la Decorix un produs mult dorit : cratita cu baie de abur. Nu ma intrebati ce si cum, ca nici acum nu-mi explic :D :)) :)) Cum niciodata n-am castigat ceva degeaba, am zis sa le multumesc dedicandu-le aceasta rulada, la realizarea careia mi-a fost de mare folos cratita cu baie de abur - Decorix . Sper sa va placa ce a iesit.... :-*

Ingrediente

  • BLATUL DE RULADA :   
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta  de rom
  • un praf de sare
  • CREMA  DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:  
  • 70 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta cu apa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g unt
  • 150 g miez de nuca, pisat
 

Mod de preparare

BLATUL:

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.

CREMA: 

Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud  ( pentru luciu) si miezul de nuca.

Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.

Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

Postat de merisor67

Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot

Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...

Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Incepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua. Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2010, 21:52
Ina, sa stii ca in vacanta asta am luat 2 kg si asta din cauza dulciurilor.................am crezut ca vin acasa si voi da jos ce am pus dar se pare ca imi va fi imposibil..........arata excelent rulada ta...........5 furculite si multe aplauze..............
la 05.07.2010, 21:55
tare buna trebuie sa fie rulada!la cat de bine arata!
la 05.07.2010, 22:09
Medi', nu dormi? Multumesc mult lasa ca dai tu jos....
la 05.07.2010, 22:09
Julie, chiar a iesit de nota 10
la 05.07.2010, 22:10
cea mai frumoasa rulada pe care am vazut-o

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking