Ingrediente
- BLATUL DE RULADA :
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1plic praf de copt
- 3 linguri nuca pisata
- Esenta de rom
- un praf de sare
- CREMA DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:
- 70 g cacao
- 150 g zahar
- 2 linguri faina
- 1 cescuta cu apa
- 1 galbenus de ou
- 200 g unt
- 150 g miez de nuca, pisat
Mod de preparare
BLATUL:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca. CREMA:
Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud ( pentru luciu) si miezul de nuca.
Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.
Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (74)
|