Rulada cu crema de cocos

Postat de pushaa in Prajituri
24 Feb 2014 | 18490 vizualizari
Rulada cu crema de cocos

Un deliciu pentru toti iubitorii de cocos... mai ales pentru Iuby al meu care a fost foarte incantat si s-a simtit cel mai rasfatat!

Ingrediente

Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de cacao
Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri dulceata
  • Decor: 50 gr ciocolata

Mod de preparare

  Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Daca amestecam prea mult aluatul cu faina blatul nu mai iese asa pufos.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptorla foc mediu 20 min. Inainte sa scoatem blatul din cuptor, udam un prosop curat, de bucatarie. Punem foaia de rulada peste el si rulam cu grija. Lasam 1 ora sa se raceasca.

  Crema:   Punem laptele la fiert cu zahar si zahar vanilat. Adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase luam crema de pe foc si adaugam margarina si nuca de cocos si amestecam bine. Lasam crema la racit.

  Asamblare:   Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe toata suprafata blatului. Deasupra punem gemul si intindem uniform in strau subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentarasi lasam la frigider 2-3 ore. Eu am lasat-o in frigider peste noapte si am taiat-o a doua zi.

Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita. Se serveste taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert Rulada cu crema cu lapte de cocos si mere caramelizate

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 20:04
Cat de bine arata!!!
la 24.02.2014, 20:06
Ce frumoasa este !
la 24.02.2014, 20:09
arata minunat!!!!
la 24.02.2014, 20:09
Arata minunat!!!
la 24.02.2014, 20:09

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking