Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
24 Oct 2017 | 8700 vizualizari
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

O banala rulada poate fi un desert cu adevarat delicios si deloc migalos. Daca la inceput imi era frica sa pregatesc rulade, ca nu o sa imi iese, acum mi se pare floare la ureche. Pac un blat, pac o crema, putina nuca si gata dulcele pentru cei dragi.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri (sau 4 oua intregi)
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri nuca macinata

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra + 2 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • bucati de miez de nuca

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea cremei, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua.
Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi puneti cratita pe foc. Focul trebuie sa fie potrivit.
Invartiti in crema cu telul, continuu, pana crema s-a ingrosat ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu o folie.
Ciocolata o rupeti bucatele, o amestecati cu frisca si le puneti pe baie de aburi.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita.
Cand este gata, o dati 2-3 ore la frigider pana se intareste.
Crema de ciocolata o scoateti de la frigider si o mixati pana devine spumoasa.
Apoi adaugati treptat din crema fiarta si rece, pana o incorporati pe toata.

Blatul:
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, adaugati zeama de lamaie, zaharul si le mixati pana spuma devine lucioasa.
Incorporati cu o paleta uleiul, vanilia, apoi faina, nuca macina si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia de blat si o nivelati.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 12-15 minute, pana este usor auriu blatul, dar patruns.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati.
Inveliti blatul rulat intr-un prosop curat si il lasati la racit.
Cand s-a racit blatul, puneti crema si o nivelati.
Presarati deasupra nuca macinata, apoi rulati strans.

O dati la frigider 1-2 ore.
Topiti ciocolata neagra impreuna cu frisca, pe baie de aburi.
Topiti si ciocolata alba in alt bol.
Scoateti rulada de la frigider, o decorati cu ciocolata topita, atat cea neagra cat si cea alba.
Presarati bucati de nuca deasupra, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2017, 11:13
prima servita
la 24.10.2017, 11:20
buna buna
la 24.10.2017, 11:35
Ce bine arata rulada Rocsi! Cu siguranta ai preparat un desert delicios! Te imbratisez fata delicata!
la 24.10.2017, 11:52
la 24.10.2017, 12:36
O ruladă minunată! Ei, acum după ce am făcut și eu prima ruladă, am mai prins curaj...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking