Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“

Postat de alldaycooking in Prajituri
13 Feb 2012 | 3279 vizualizari
Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“

DATTELZAUBER „DUNYANA“ contine scortisoara, cardamon, anason stelat, chips de cocos, curmale, afine, ulei de migdale si este un ceai extrem de aromat si parfumat.

Ingrediente

  • 130 gr biscuiti
  • 50 gr unt
  • 40 gr DATTELZAUBER „DUNYANA“
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri fructoza
  • 4 gr agar agar
  • 1 plic tort gelee
  • 200 ml suc de capsuni
  • 1 lingura de fructoza

Mod de preparare

Biscuitii i-am sfaramat si i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma inimioara. Este foarte utila o forma de silicon, altfel ar fi destul de greu de scos prajitura din tava. Eu am avut o forma inimioara din plastic pe care am sacrificat-o in final, fiind nesesar sa o tai pentru a scoate prajitura. Am presat biscuitii in aceasta forma si am lasat la rece pana cand am pregatit crema.

Ceaiul l-am pus la hidratat in 130 ml de apa calduta timp de 2-3 ore. Pentru ca ceaiul contine bucati de scortisoara si anason stelat, care sunt destul de tari, eu am ales sa le scot. Am incalzit ceaiul si apa in care au stat cateva ore impreuna cu agar agar. Nu am lasat decat 2 minute sa fiarba. Smantana tinuta la rece am mixat-o cu 3 linguri de fructoza pana cand am obtinut frisca. Am amestecat frisca cu ceai dupa ce acesta s-a racit. Am pus aceasta crema peste biscuiti si am lasat la rece in frigider pana a doua zi.

Sucul de capsuni l-am pus fiert. Tort gelee-ul l-am amestecat cu 1 lingura de fructoza si 3-4 linguri de suc. Am adaugat tort gelee-ul la suc si am fiert timp de 1 minut. Am scos prajitura din forma si am asezat-o pe un platou. Cu ajutorul unei linguri am turnat deasupra cremei cate putin jeleu. Crema fiind rece jeleul de intareste foarte repede. E nevoie de putina rabdare pana cand se pune tot jeleul. Excesul de jeleu care s-a scurs pe platoul l-am indepartat cand a fost intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini pavlova cu zmeura

Postat de Oana

Mini pavlova cu zmeura

Albusurile se pun in vasul de la robot impreuna cu sarea si zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mare si se adauga treptat zaharul pudra. Se batealbusul apoi pana incepe sa stea...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2012, 18:32
ce inimioara frumoasa
la 13.02.2012, 18:36
ma bucur ca iti place!
la 13.02.2012, 18:47
chiar frumoasalike,like,bravoooooo
la 13.02.2012, 19:09
ce combinatie de arome si ce aspect placut un desert excelent
la 13.02.2012, 19:13
Giorgia multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking