Ingrediente
- Pentru blat
- 200 grame faina
- 1 lingura cu varf zahar
- un varf cutit sare
- 100 g unt
- 1 ou
- Umplutura
- 450 g branza vaci
- 3 oua
- 50 g unt moale
- 1 pachet pudding de vanilie
- 2 linguri smantana grasa
- 150 g zahar
- Sos agrise
- un pahar ras de agrise
- 5 linguri suc de agrise sau apa
- 3-5 linguri zahar
- 1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare
Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.
Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.
Pornim cuptorul la 160 grade C.
Scoatem aluatul din frigider. Intindem cu sucitorul aluatul.
Tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Asezam aluatul in tava in asa fel,i ncat sa aiba bordurile ridicate.
Intepam cu furculita din loc in loc. Turnam umplutura si dam la cuptor pentru 35 minute. Cand a expirat timpul, testam aluatul cu scobitoarea.
Pregatim agrisele.
Intr-o oala, punem agrisele, adaugam 2 linguri de suc sau apa, zaharul, micsoram flacara si lasam 5 min.
Separat, intr-o cana, desfacem amidonul cu cele 3 linguri de suc sau apa si adaugam peste agrise. Lasam 7 minute, apoi oprim focul. Scoatem placinta din cuptor, turnam sosul si-l intindem pe toata suprafata. Il lasam sa se racoreasca, apoi il dam la rece pana a 2-a zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|