Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Postat de andaoana in Prajituri
23 Sep 2013 | 22953 vizualizari
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Daca deja avem pe aici mancare , merge si un desert :)

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 30 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra tocata
  • 200 gr unt
  • 250 gr biscuit

Optional :

  • 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta ;
  • 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )

Mod de preparare

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .

Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.

Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.

Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti (eu i-am zdrobit cu mana), stafidele, nucile , alunele . (va sfatuiesc sa gustati , daca va place mai dulce mai puneti putin zahar )

Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .

Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pe ele si dam la frigider pentru cateva ore .

Scoateti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .

Serviti cu incredere !!! alaturi de ceasca de cafea , ceai sau capucino

Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert foi de napolitana cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Desert foi de napolitana cu crema de cocos

Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 10:58
Ciocolata neagră desăvârşeşte gustul. Super!
la 23.09.2013, 11:00
Ce buna e si ce bine arata!
la 23.09.2013, 11:02
foarte buna
la 23.09.2013, 11:04
Iau si eu la cafea
la 23.09.2013, 11:10

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking