Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu in Prajituri
25 Aug 2020 | 6417 vizualizari
Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am mancat eu de la Bucataras Mirela o rulada cu foi de napolitana, crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos si mi-am placut mult de tot. De atunci tot zic ca fac si eu, azi mi-a picat pe prajitura asta,doar ca eu am ales foi rotunde de napolitana si am facut prajitura in forma de tort si nu de rulada. Am dublat cantitatile fata de reteta initiala pentru rulada.

Ingrediente

  • 5 Foi de napolitana rotunde
  • Crema de biscuiti
  • 300 g biscuiti macinati
  • 200 g zahar tos
  • 350 ml apa
  • Crema cu nuca de cocos
  • 6 linguri apa
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
  • Decor
  • ciocolata topita
  • nuca cocos
  • cirese confiate, rosii si verzi

Mod de preparare

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp.

Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramelizat s-a topit. Apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat biscuitii macinati si am omogenizat bine.

Crema cu nuca de cocos. Apa, untul si zaharul le-am pus sa fiarba, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am tras cratita de pe foc si am adaugat laptele praf si nuca de cocos.

Asamblare: Foile de napolitana au fost si albe si maro, asa ca am alternat. Am asezat o foaie de napolitana maro, am intins crema de biscuite si peste am intins crema cu nuca de cocos, cremele sa fie fierbinti, apoi am asezat foaie alba, am intins crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos, apoi foaie maro de napolitana, crema de biscuite, crema cu nuca de cocos, foaie alba de napolitana, crema de biscuite si crema cu nuca de cocos, ultima a fost foaie de napolitana maro. De fiecare data cand am pus foaia de napolitana, am presat sa faca aderanta cu crema. La final am glasat cu ciocolata topita, am presarat nuca de cocos si am ornat cu cirese confiate. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de andaoana

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2020, 16:15
la 25.08.2020, 16:41
Pfff, am și eu niște foi din astea prin cămară. Poate le rezolv in weekend!
la 25.08.2020, 17:37
N-am mai făcut o prajitură...
Noroc că ne-a făcut soacră-mea plăcintă cu mere
la 25.08.2020, 18:29
la 25.08.2020, 19:46
Ce bine sună prăjitura ta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking