Desert tort inimioara

Postat de Adele in Torturi
11 Feb 2022 | 4499 vizualizari
Desert tort inimioara

La cerere specială am pregătit un tort in forma de inima.

Ingrediente

  • Blat :
  • 6 ouă.
  • 50 Gr de amidon de porumb.
  • 50 Gr de făină.
  • 80 gr zahar.
  • Vanilie.
  • 1 praf de copt.
  • Un praf de sare.
  • 2 linguri cu ulei.
  • Crema de fructe de pădure:
  • 500 Gr fructe de pădure congelate mixte.
  • 80 gr de zahăr.
  • Zahar vanilat.
  • Jumătate de lămâie.
  • 250 Gr mascarpone.
  • 100 ml frișcă.
  • 2 linguri zahăr pudră.
  • 1 confecție de zmeură.
  • Sirop de vanilie.
  • Pentru decor :
  • Ciocolata Ruby.
  • Frișcă.
  • Flori .
  • Ciocolata inimioare..

Mod de preparare

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de inima.
Se mixează albușurile spumă cu sare , separat se mixează gălbenușurile cu zahăr, aroma de vanilie și ulei, până devi omogene și cu o consistenta spumoasă, treptat se adaugă făina și praful de copt,se încorporează albușurile, amestecând de jos in sus ,făcând atenție . Compoziția se pune într-o tavă tapetată,se da la cuptor preîncălzit la 180 ° C , pentru 25-30 minute,se verifică coptura. Blatul se lasă la răcit,de preferat câteva ore chiar și o zi .
Crema :
Fructele congelate se pun la foc , într-o cratiță cu zahar și zeama de lămâie,se lasă la foc mic aproximativ 10 - 15 minute. Se mixează totul cu robotul și se trece prin satisca,sosul obținut se mai fierbe 5 minute.Se lasă la răcit.
Într-un bol se mixează mascarpone cu doua linguri de zahar pudra și treptat se adaugă frișca,după care se pune jumătate din sosul de fructe de pădure.
Andablarea tortului:
Blatul răcit bine se împarte în două,se așează o parte pe platou,se insiropeaza,se pune două linguri de sos și o parte din crema,pe margine facultativ se pune zmeura ,se așează al doilea blat,se insiropeaza,se unge cu sos și se pune crema ramasta. Tortul se lasă la rece câteva ore ,după care se îmbracă în frișcă,deasupra am pus sos de fructe de pădure amestecat cu ciocolata Ruby. Se decorează după gust și se dă la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Postat de RODIMUR

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc...

Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2022, 22:49
la 12.02.2022, 08:56
la 12.02.2022, 09:52
Foarte frumos!
la 12.02.2022, 12:13
Cât de frumos este...!
la 12.02.2022, 14:14
Va mulțumesc !!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking