Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
15 Mar 2018 | 5349 vizualizari
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Particip la concursul de rețete din cadrul campaniei "Bucuria de a împărți ceva bun" de la Dr. Oetker cu acest delicios "Tort-inimioară cu ganache de ciocolată albă şi căpşuni". Dacă vă place reţeta mea şi vreţi să mă susţineţi, o puteţi vota prin "Like" la următoarele link-uri: GatesteUsor.ro Bucataras.ro Merisor si retetele ei Ce a mai gatit Timea Dulciuri fel de fel Retetele mele dragi Caietul cu retete Carte de Retete Bucatarasele Vesele

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat de la Dr. Oetker (8 g)
  • 4 linguri ulei
  • 170 g faina
  • 1 plic de praf de copt de la Dr. Oetker (10 g)
  • Dimensiune tava: circa 21/21 cm
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • esenta naturala "Vanilie de Madagascar" de la Dr. Oetker
  • 4 capsuni mari (160 g)
  • Decor:
  • 80 g ciocolata cu lapte + 1 lingura apa
  • chipsuri de ciocolata
  • 3 "Trandafiri napolitana decor" de la Dr. Oetker
  • 16 capsuni mari

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o hartie de copt intr-o tava detasabila pentru tort in forma de inima, apoi se unge cu ulei si se toarna aluatul in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior la foc impreuna cu jumatate din frisca lichida. Se mesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se ia de pe foc si se pune amestecul intr-un castron. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, crema se mixeaza impreuna cu restul de frisca, adaugand si esenta naturala "Vanilie de Madagascar" de la Dr. Oetker.

Asamblare:

Se taie blatul in trei. Se aseaza prima foaie pe un platou si se pune inelul detasabil de la tava sub forma de inimioara de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza. Se adauga 1/3 din crema si se presara doua capsuni (spalate si curatate de codita) taiate cubulete. Se pune urmatoarea foaie, se insiropeaza, se adauga crema si capsunile cubulete. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se pune crema, oprind si pentru decor. Se las tortul circa o ora la frigider pentru a se inchega, apoi se scoate inelul detasabil de pe el si se orneaza cu restul de crema pe margini. Se face cate o floricica din crema de jur-imprejurul lui si se pune cate un chips de ciocolata in varful fiecareia.

Se topeste ciocolata cu lapte, adaugand si o lingura cu apa. Se pune intr-un recipient pentru ornat si se baga la congelator putin pentru a se raci, apoi se orneaza tortul cu ea pe margini.

Se pun 3 "Trandafiri napolitana decor"de la Dr. Oetker in mijlocul tortului, iar pe margini, peste ciocolata, se aseaza capsunile (spalate) de jur-imprejurul lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de ancutsa

Desert tort cu capsuni

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2018, 10:22
la 15.03.2018, 10:23
Foarte frumos! mult succes!
la 15.03.2018, 10:36
Ce frumos e!
la 15.03.2018, 10:44
E mi-nu-nat! Ce torturi frumoase faci, Andra!
la 15.03.2018, 10:44
Mult succes!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking