Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca

Postat de Sidy in Torturi
8 Mai 2013 | 4397 vizualizari
Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca

Am vrut sa creez o surpriza placuta oaspetilor mei dragi, de Paste si a iesit un tort delicios , pufos si moale, cu o crema pe gustul nostru, adica cu fructe( capsuni).

Ingrediente

  • - pentru blatul alb:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru blatul negru:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g)
  • 1 plic martipan Dr Oetker( 100 g)
  • 250 g capsuni coapte
  • - pentru decor:
  • sabloane decor tort de la Dr Oetker
  • 1 lingurita cacao Dr Oetker
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 50 g bombonele colorate

Mod de preparare

Facem blatul alb din  galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.

Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.

Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.

Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.

Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.

Am gasit aceasta metoda pe blogul Sarei- Culorile din farfurie. Multumesc Sara !

Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.

Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Postat de Elena_Daria

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Postat de Ela68

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Mod de preparare blat  : 1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. 2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. 3. Spalam bine lamaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2013, 07:28
ce frumos e
la 08.05.2013, 07:40
la 08.05.2013, 08:19
la 08.05.2013, 08:55
la 08.05.2013, 09:00
super bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking