Panna cotta cu aroma de lavanda

Postat de Oana in Dulciuri
26 Oct 2015 | 6682 vizualizari
Panna cotta cu aroma de lavanda

Un desert fin, cu o aroma deosebita si subtila de.....lavanda!! 

Ingrediente

    • 450 ml smantana lichida
    • 200 ml lapte
    • 10 gr gelatina (foite sau granulata)
    • 3 linguri zahar
    • o pastaie de vanilie
    • o lingurita flori de lavanda comestibila
    • Sos de fructe de padure:
    • 200 gr afine
    • 2 linguri zahar
    • o foita de gelatina

Mod de preparare

  • hidrateaza foitele de gelatina cu apa rece

  • amesteca smantana cu laptele si pune-le pe foc mic

 

  • adauga zaharul si amesteca lejer pana se topeste si pana incepe sa se infierbante

  • taie batonul de vanilie si scoate semintele, apoi adauga-le in lapte

  • adauga florile de lavanda si batonul de vanilie, crestat

  • cand incepe sa fiarba, ia craticioara de pe foc si lasa 1-2 minute sa se racoreasca si sa se infuzeze bine aromele

  • scurge bine foitele de gelatina (mai putin una, pastreaz-o pentru sosul de fructe) si adauga-le in laptele fierbinte

  • strecoara apoi totul si pune amestecul de lapte in pahare sau forme si pune-le la frigider cateva ore, pana se intaresc

  • intre timp, pune afinele cu zaharul la fiert si lasa-le sa dea cateva clocote (poti folosi afine proaspete sau congelate)

  • mixeaza apoi cu un blender vertical, direct in craticioara si adauga foita de gelatina oprita si scursa de apa

  • omogenizeaza bine pana se topeste, apoi imparte sosul in paharele cu panna cotta intarita si mai lasa o ora la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu aroma de lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Postat de Ina

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Topim ciocolata la microunde  si  adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua...

Citeste continuarea

Desert la pahar, cu capsuni

Postat de merisor67

Desert la pahar, cu capsuni

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat. Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 16:06
ti-e mila s-o mananci
la 26.10.2015, 16:06
Minunata!
la 26.10.2015, 16:07
Uite ca si lavanda are pene...
la 26.10.2015, 16:09
cat de buna este , aromata tare
la 26.10.2015, 16:19
ce combinatie de arome

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking