Pune oasele de porc la fiert in 3-4 l apa cu putina sare.
Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ o ora , spumeaza mereu.
Intre timp curata si toaca legumele, ceapa, ardeiul, gogosarul – cubulete, telina pe razatoarea cu ochiuri mari, morcovul felioare subtiri (dupa ce-l tai in doua pe lungime), rosiile decojeste-le si toaca-le pe un tocator de lemn.
Adauga in ciorba pentru inceput morcovul si ceapa, lasa sa fiarba 10-15 minute (tot la foc mic) apoi adauga si restul legumelor (cu exceptia rosiilor) si foaia de dafin.
Mai lasa la fiert 10 minute apoi adauga si rosiile. Intre timp scoate din oala oasele de porc, lasa-le la racit si dezoseaza-le. Adauga in ciorba carnea de pe ele .
Pune si rosiile tocate, mai lasa 5 minute si adauga o mana de fidea.
Potriveste gustul de sare si piper, adauga si boiaua.
Intr-un bol amesteca smantana cu o lingurita pasta de leustean (daca nu ai, poti pune leustean verde, tocat), patrunjel verde, zeama de lamaie, si ia cu polonicul din ciorba fierbinte omogenizand si aducand amestecul la o temperatura apropiata de a ciorbei. Toarna-l in oala cu ciorba si lasa sa mai dea un clocot.
Usturoiul piseaza-l si pune-l intr-o strecuratoare. Pune si putin cimbru maruntit. Ia cu polonicul din ciorba fierbinte (de vreo 3-4 ori) si toarna peste usturoiul pisat tinand strecuratoarea deasupra ciorbei. Trebuie doar sa dea un gust aparte ciorbei, nu-l adauga in oala.
Opreste focul si pregateste bolurile .