Coaste Tex-Mex

Postat de simona72 in Porc
2 Noi 2015 | 4052 vizualizari
Coaste Tex-Mex

Bucataria Tex-Mex este una dintre cele mai dezvoltate bucatarii ale Americii. Este o combinatie de arome, mancaruri care provin atat din Texas(Tex) cat si din Mexic(Mex). Exista nenumarate influente, combinatii, arome…Imi place ca se gaseste si in restaurante de lux dar si la colt de strada, la tarabe/tejghele. Le gasesti insotite de salate specifice bucatariei mexicane, legume, chili, sosuri, dar si alaturi de diferite piureuri fine, cum ar fi cel de mazare cu menta servite in restaurant. Este greu sa descrii in cateva cuvinte bucataria Tex-Mex, o combinatie de tacos cu fast- food, doua traditii diferite dar vecine. Cert este ca astazi se gasesc numeroase restaurant Tex- Mex in toata lumea. Daca dati peste un astfel de restaurant in calatoriile voastre nu-l evitati…eu le-am descoperit intr-un restaurant si m-au cucerit pe loc...

Ingrediente

1 bucata intreaga de coaste cu carne de aproximativ 1,5 kg

  • pentru marinata:
  • 4 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 lingura boia de ardei afumata
  • 3-4 linguri sos Worchester
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingura melasa
  • 1 lingura sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 1 lingura ardei iute tocat marunt sau pasta de ardei iute
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 litru vin roze

Mod de preparare

Bucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante.

Pentru marinata: se pun toate ingredientele intr-o tava de friptura. Se adauga vinul, se amesteca si se pune tava pe foc. Se amesteca si se lasa pe foc, sa nu fiarba, pana sarea si zaharul sau topit si aromele sau intrepatruns. Se pune bucata de carne peste marinata, se maseaza usor, se acopera vasul si se da la frigider pentru cel putin 12 ore(eu am lasat-o 24 ore). La cateva ore se scoate carnea si se intoarce si pe partea cealalta. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Se scoate din marinata si se lasa sa se usuce si sa ajunga la temperatura camerei. Eu am lasat-o aproximativ 1 ora. Daca aveti posibilitatea lasati-o afara, la aer. Se pulverizeaza o tava cu putin ulei. Se bune bucata de carne in tava si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute.Marinata ramasa, se pune pe foc si se lasa sa scada pana rezulta un sos. La fiecare 10 minute se intoarce bucata de carne si se unge cu sosul facut mai inainte. Se lasa carnea sa se odihneasca 15 minute, se portioneaza si se serveste cu salata si sos. Sa va fie de folos! Sunt cele mai bune coaste mancate everJ))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste Tex-Mex" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocăniţă din carne de porc

Postat de ela2015

Tocăniţă din carne de porc

Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite. Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos aromat

Postat de katty

Cotlet de porc in sos aromat

Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2015, 11:11
Nu mă bag, nu e de mine!
la 02.11.2015, 11:14
ulaaa incepe bine saptamana....foarte bune
la 02.11.2015, 11:17
Mirelus, pazea)
la 02.11.2015, 11:17
Catalina, am zis sa incepem saptamana cu ceva serios
la 02.11.2015, 11:19
I le donez lui cleme, mai bine aduci niște Paste

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking