Ingrediente
1 bucata intreaga de coaste cu carne de aproximativ 1,5 kg
- pentru marinata:
- 4 catei de usturoi taiati marunt
- 1 ceapa taiata fin
- 1 lingura boia de ardei afumata
- 3-4 linguri sos Worchester
- 2 linguri zahar brut
- 1 lingura melasa
- 1 lingura sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
- 1 lingura piper proaspat macinat
- 1 lingura ardei iute tocat marunt sau pasta de ardei iute
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura ghimbir macinat
- 1 litru vin roze
Mod de preparare
Bucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante.
Pentru marinata: se pun toate ingredientele intr-o tava de friptura. Se adauga vinul, se amesteca si se pune tava pe foc. Se amesteca si se lasa pe foc, sa nu fiarba, pana sarea si zaharul sau topit si aromele sau intrepatruns. Se pune bucata de carne peste marinata, se maseaza usor, se acopera vasul si se da la frigider pentru cel putin 12 ore(eu am lasat-o 24 ore). La cateva ore se scoate carnea si se intoarce si pe partea cealalta. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Se scoate din marinata si se lasa sa se usuce si sa ajunga la temperatura camerei. Eu am lasat-o aproximativ 1 ora. Daca aveti posibilitatea lasati-o afara, la aer. Se pulverizeaza o tava cu putin ulei. Se bune bucata de carne in tava si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute.Marinata ramasa, se pune pe foc si se lasa sa scada pana rezulta un sos. La fiecare 10 minute se intoarce bucata de carne si se unge cu sosul facut mai inainte. Se lasa carnea sa se odihneasca 15 minute, se portioneaza si se serveste cu salata si sos. Sa va fie de folos! Sunt cele mai bune coaste mancate everJ))
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste Tex-Mex" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|