Tocanita piperata cu carne de porc

Postat de mirela0911 in Porc
24 Mar 2019 | 4685 vizualizari
Tocanita piperata cu carne de porc

Un pranz gustos si pe placul oricui. Noi am servit tocanita cu paste, dar se poate servi la fel de bine cu un piure de cartofi sau cu ce prefera fiecare. Indiferent ce alegeti, tocanita e foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 1 lg untura
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 lgt pasta de ardei rosu
  • 1 lgt piper
  • 2 lgt pasta de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • paste fainoase
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite.

Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si cratita acoperita pana scade apa lasata si incepe sa prinda culoare. Se toarna cca 100 ml apa fierbinte, se amesteca si se lasa din nou pana scade si se inroseste usor carnea. 

Se curata ceapa si se taie marunt. Se adauga peste carne, se amesteca bine apoi se toarna din nou apa fierbinte. Se lasa la foc potrivit si se mai amesteca din cand in cand. Se adauga pasta de ardei apoi sare dupa gust. Daca este nevoie se mai adauga apa, dar fierbinte. Spre final se pune si pasta de tomate. In functie de cat de mult sos doriti se mai adauga apa. Se pune si usturoiul curata si feliat. Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se serveste alaturi de paste sau garnitura preferata, presarata cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita piperata de purcel

Postat de Mokuska

Tocanita piperata de purcel

Curatam ceapa, o tocam rondele si punem la calit cu ardeiul tocat marunt in putina apa. Dupa ce s-au calit adaugam carnea de purcel. Le calim inca 10 minute sub capac, dupa care adaugam boia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2019, 18:03
Ai pus piper multicolor , ca altfel nu mananc...
la 24.03.2019, 18:04
Foarte buna!
la 24.03.2019, 18:30
la 24.03.2019, 19:05
la 24.03.2019, 19:39
Foarte bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking