Burger cu somon

Postat de simona72 in Somon
25 Oct 2016 | 2049 vizualizari
Burger cu somon

Este destul de neobisnuit burger-ul meu, dar extrem, extrem de delicios. Spun asta fara modestie :)) Deci, nu contine chifla in primul rand. Chifla/painea am inlocuit-o cu felii de vinete facute pane. Am intercalat cu felii de mozzarella, felii de rosii, sos de rosii facut in casa si un burger delicios din somon. O combinatie fantastic de grozava…

Ingrediente

Pentru burger-ul din somon:

  • 300 gr somon file proaspat
  • Miezul de la 5 felii de paine alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • Zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 ou
  • Pentru vinete pane:
  • 2 vinete albe
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Sare si piper alb proaspat rasnit
  • Cateva felii de paine alba pentru pesmetul panko
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • In plus:
  • Rosii proaspete
  • Mozzarella sau cascaval
  • Sos de rosii (eu am folosit un sos de pizza facut in casa)

Mod de preparare

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam 10 minute.

Intre timp facem pesmetul panko. Este un pesmet care provine din bucataria  japoneza si il intalnim tot mai des in ultimul timp. Eu nu l-am gasit de cumparat in magazine, dar se face foarte simplu acasa. L-am facut pe tot deodata in felul urmator: am rupt miezul de la feliile de paine in bucati mici. Am pus tot miezul intr-un robot apoi am mixat pana s-a maruntit fin. Am lasat pesmetul sa se usuce in cuptorul cald la 60-70 grade, pana am pregatit celelalte ingrediente.

Pentru vinetele pane: din ou, lapte, sare, piper, faina, facem un aluat care se aseamana cu cel de clatite. Spalam vinetele cu tot cu coaja, le stergem cu un prosop. Le taiem in felii groase de 1 cm. Le pudram cu sare si le lasam deoparte 20 minute. Dupa ce vinetele si-au lasat sucul le tamponam cu prosoape de hartie. Trecem fiecare felie de vanata prin aluat, apoi prin pesmetul panko si le prajim in ulei incins pe ambele parti. Le scoatem pe prosoape de hartie.

Pentru burgeri: scoatem bucata de peste pe un fund de lemn si o lasam sa se raceasca putin. Indepartam pielea, apoi cu mainile rupem pestele in bucati. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper, pesmetul panko, oul, patrunjelul tocat fin, zeama si coaja rasa fin de la jumatate de lamaie. Amestecam ingredientele. Cu mainile usor umede formam burgeri, niste chiftele mai mari si mai groase. Prajim burgerii intr-o tigaie tip gril bine incinsa, la foc mediu pana sunt rumeni pe ambele parti.

 

Asamblare: luam o felie de vanata si o ungem cu putin sos, peste ea punem o felie de rosie, apoi o felie de mozzarella, un burger, rosie, mozzarella, vanata unsa cu sos pe partea interioara. Inainte de servire dam burgerul pentru 2-3 minute la cuptorul cu microunde, cat sa se topeasca putin mozzarella. Eu am avut una foarte proaspata, deaia am si vrut sa o folosesc, voi puteti sa folositi cascaval sau o alta branza care se topeste. Serviti cu mare pofta! Big yamii!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Burger de somon cu pasta de avocado

Postat de rocsi_1612

Burger de somon cu pasta de avocado

Burgerii: Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele. Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta. Ceapa...

Citeste continuarea

Burger cu peste

Postat de Bianca20

Burger cu peste

   Chifle:  Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.10.2016, 11:14
Mega burger!Mmm!
la 25.10.2016, 11:14
ce nebunieee!!! Arata si sigur este delicios
la 25.10.2016, 11:23
Cum arataaaaaaa!
la 25.10.2016, 11:23
bun bun
la 25.10.2016, 11:36
ce bine arata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking