Burger de linte cu ciuperci

Postat de mimmi in Mancaruri de legume
14 Apr 2018 | 4183 vizualizari
Burger de linte cu ciuperci

O varianta delicioasa si sanatoasa a burgerului cu carne.

Ingrediente

Pentru burger:

  • 500 g linte verde
  • 50 g hribi deshidratate 
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa 
  • 5 catei usturoi 
  • 200 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • chimen
  • 2 oua
  • 150 g pesmet

Pentru sos:

  • 1 iaurt grecesc (mic)
  • 1 lingurita miere 
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet 
  • sare 
  • chifle + putin unt
  • legume crude (rosii, ceapa rosie, salata, varza)
  • cascaval (eu am folosit vegetal)

Pentru cartofi:

  • cartofi 
  • ulei de masline 
  • sare
  • boia 
  • rozmarin proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit.

Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem.

Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul taiate marunt si ciupercile (toate) taiate cubulete sau felii le calim intr-o lingura de ulei de cocos pana se inmoaie foarte bine.

Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si chimen dupa gust dupa care lasam compozitia sa se racoreasca putin.

Blenduim lintea si amestecul de legume, adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt si condimente daca mai este nevoie.Adaugam ouale si pesmetul si amestecam bine.

Incingem o tigaie unsa cu putin ulei.

Prima data formam o chiftea plata si o punem in tigaia incinsa, daca aceasta se destrama, se mai adauga in compozitia de mai sus putin pesmet.

Prajim chiftele pe ambele parti pana se rumenesc.

Cartofii taiati felii nu foarte subtiri se pun la fiert 5-10 minute, cat sa dea un clocot (sa nu se inmoaie prea tare) si se pun intr-o tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare, boia, rozmarin proaspat si se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru 1 ora pana se fac crocanti.

Pentru sos, se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un sos dulce-acrisor.

Legumele se taie feliute.

Chiflele le taiem pe din doua si le ungem cu putin unt dupa care le prajim pe grill.

Luam o chiftea de linte, asezam 1-2 felii de cascaval si o dam la microunde pana se topeste cascavalul.

Ungem chiflele pe interior cu sosul de iaurt, asezam cate o chiftea si legume.

Servim cu cartofii de la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de linte cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu afumatura la tigaia wok

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...

Citeste continuarea

Vinete la cuptor

Postat de caroline

Vinete la cuptor

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2018, 15:42
la 14.04.2018, 16:21
tare, tare bun trebuie sa fie!
la 14.04.2018, 16:26
la 14.04.2018, 16:58
la 14.04.2018, 17:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking