Ingrediente
- Pentru chiftelele de fasole (4 bucati):
- 2 cutii de fasole rosie (400 gr fiecare)
- 1 ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura fulgi de drojdie
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat
- 1 catel de usturoi (optional)
- 2 linguri ulei
- In plus:
- 4 chifle
- 2 rosii
- salata verde
- 2 castraveti murati
- mustar
- ketchup bio
Mod de preparare
Chiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Puneti intr-un bol fasolea scursa bine si o pasati cu un blender, dar nu o faceti pasta, ci lasati si bucati de boabe. Adaugati verdeata tocata, pesmetul, fulgii de drojdie, mustarul si amestecati bine. Condimentati cu sare, piper, boia dulce, putin cimbru uscat si usturoiul pisat la urma. Acoperiti compozitia si o dati la frigider pentru o ora. Sau o puteti pregati de seara si o lasati peste noapte la frigider. Ungeti un grill cu ulei, il puneti la incins. Din compozitie formati 4 chiftele cat palma. Le puteti pe grill-ul incins, le rumeniti la foc potrivit. Le intoarceti cu grija, cu o paleta subtire, pentru ca sunt usor fragile. Cand sunt gata, le scoateti pe un platou. Rosiile le faceti felii, castravetii murati ii taiati fasii subtiri. Salata o rupeti bucati mai mari. Taiati fiecare chifla pe jumatate. Ungeti partea de joc cu putin mustar. Asezati salata, o chiftea de fasole, felii de rosie, castraveti, ketchup si acoperiti cu capacul de chifla. Apasati usor, apoi serviti! Eu am pregatit si cativa cartofi la cuptor! Mmmm, prea bun, prea grozav, prea mult ne-a placut! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de post din fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|