Burgeri de vita cu ciuperci, cartofi si salata

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
2 Dec 2017 | 2356 vizualizari
Burgeri de vita cu ciuperci, cartofi si salata

Ingrediente

  • 600 grame cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 crenguta rozmarin
  • 10 tulpini maghiran proaspat
  • 250 grame ciuperci
  • 1/2 castravete
  • 200 grame rosii cherry (sau 2 rosii mari)
  • 60 grame mix frunze de salata
  • 2 burgeri de vita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita otet din vin alb
  • 1/2 lingurita miere
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 lingura unt
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal. 

Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider.

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se gatesc cartofii impreuna cu rozmarinul si maghiranul, 25-30 de minute, acoperiti cu un capac, la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul si se adauga sare si piper. 

Intre timp, se taie ciupercile felii. 

Se felieza castravetele si rosiile se taie in jumatati, daca sunt cherry sau cuburi daca sunt mai mari. Se amesteca cu frunzele de salata. 

Se amesteca uleiul de masline extra virgin cu otetul, mierea, mustarul, sare si piper si se adauga peste salata. Se amesteca cu grija.

Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se gatesc ciupercile si ceapa 2-3 minute. Se imping spre margini si se adauga burgerii in centrul tigaii, unul langa altul. Se gatesc 2-3 minute pe parte, in functie de preferinte. Se adauga sare si piper. 

Se servesc burgerii cu salata, cartofi si ciupercile sotate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri de vita cu ciuperci, cartofi si salata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitele de vitel in sos de ceapa

Postat de timea

Snitele de vitel in sos de ceapa

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti.  Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele) Punem...

Citeste continuarea

Vita cu ardei dulce-acrisor

Postat de Oana

Vita cu ardei dulce-acrisor

Carnea se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul, se pune carnea si usturoiul intreg, zdrobit, cu tot cu coaja. Cand incepe sa se rumeneasca se intoarce si pe partea cealalta si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2017, 14:21
la 02.12.2017, 17:10
la 02.12.2017, 21:31
Este un preparat ce nu se refuza!
la 02.12.2017, 21:47
la 03.12.2017, 22:02
Ce apetisant arată!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking