Buturuga de Craciun

Postat de diaconta in Prajituri
15 Ian 2017 | 5032 vizualizari
Buturuga de Craciun

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl doriţi, înainte de toate, să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de viaţă cum ştiţi voi mai bine. La mulţi ani dragii mei!!   Am zis sa aduc acum reţeta să nu mă prindă Paştele )))) ori Crăciunul următor .  

Ingrediente

Foaia pandişpan (tava de 32x32 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare

Foaia cu nuca (tava de 32x32 cm):

  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri nuca prajita si macinata
  • Un praf de sare

Crema de mango şi portocale:

  • O portocala
  • Un fruct mango
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Crema de ciocolata:

  • 300 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • 397 ml lapte condensat îndulcit

Decor:

  • Betisoare si chipsuri din ciocolata
  • Fulgi din nuca de cocos

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi  foile de rulada.

Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 190 de grade C, pentru 20 de minute.

Am scos tava din cuptor si asa fierbinte am rasturnat-o pe alta hârtie de copt, am desprins hârtia pe care am copt-o, apoi am rulat-o împreuna cu hârtia si am învelit-o într-un prosop.

Am pregatit apoi foaia cu nuca. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pâna când spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul. Când zaharul s-a topit, am adaugat faina, cacaua si nuca macinata. Am încorporat usor. Am pus compozitia în tava cu hârtie de copt si am copt 15 minute, la 180 de grade C. Am scos din cuptor si am procedat la fel ca si la foaia de pandispan.

Am pregatit crema de mango si portocale. Am pus în blender felii de mango si portocala cu 200 ml apa. Am obtinut un nectar cu o culoare superba. Am adaugat zaharul. Am diluat amidonul cu apa rece, apoi l-am pus peste fructe. Am pus compozitia pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat. Am lasat sa se raceasca.

Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o în crema.

Am desfacut foaia de pandispan, am pus crema. Am pus crema si pe foaia cu nuca si am rulat-o deasupra foii de pandispan.

Crema de ciocolata am preparat-o foarte simplu. Am rupt ciocolata bucati si am pus-o împreuna cu laptele condensat pe baie de aburi. Când ciocolata s-a topit, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am îmbracat cu ea rulada.

Am ornat cu fulgi de nuca de cocos, betisoare si chipsuri de ciocolata.

 S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Desert tort buturuga de Craciun

Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2017, 17:04
arata minunat
la 15.01.2017, 17:10
Wow, Ce bine arata!
la 15.01.2017, 17:40
excelent arata!
la 15.01.2017, 17:47
Foarte faina Buturuga
la 15.01.2017, 18:07
Foarte reusita!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking