Buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux in Retete Montare D’oro
13 Dec 2018 | 4117 vizualizari
Buturuga de Craciun

Este definitiv in topul prajiturilor de Craciun preferate de familia mea, o pregatesc an de an cu drag si bucurie, este atat de versatila incat poti combina cu usurinta, blaturi in diverse texturi si creme pentru umpluturi delicioase. Anul acesta am ales crema de lamaie si cea de nutella cu marshmallow, iar pentru preparare am folosit cu succes frisca Montare D'Oro, care m-a ajutat mult, fiind usor de mixat, suficient de dulce, ferma la montare, deci pe mine chiar m-a cucerit, asa ca ma voi baza pe ea de azi inainte! Am realizat un mic decor asa ca o poveste de Craciun, cautand ca prin asezarea lor, buturugile sa formeze un trenulet... al bucuriei pe care o simtim de fiecare data cand se apropie minunatele sarbatori de iarna.  

Ingrediente

Blatul alb:

  • 4 oua
  • 130 gr. zahar
  • vanilie
  • 100 gr. faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 lingura de zahar pudra pentru presarat

Blatul de cacao:

  • 4 oua
  • 130 gr. zahar
  • vanilie
  • 80 gr. faina
  • 30 gr. cacao
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 lingura de zahar pudra pentru presarat

Crema de lamaie:

  • 300 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • 6 linguri faina
  • 2 lamaie Bio zeama si coaja
  • 1 /2 pahar de frisca batuta

Crema de ciocolata si marshmallow:

  • 80 gr. unt
  • 100 ml lapte
  • 150 gr. marshmallow
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 /2 pahar de frisca gata batuta

Frisca cu nutela:

  • 400 ml frisca batuta
  • 5 linguri nutella

Frisca pentru decorul alb:

  • 300 ml frisca
  • vanilie

Pentru decor:

  • Bombonele
  • Bomboane de ciocolata cu umplutura de portocale
  • decoratiuni de iarna( dupa inspiratia fiecaruia)

Mod de preparare

Am pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca.

Intr-un vas larg am pus frisca lichida si laptele, am adaugat si zaharul, vanilia, am amestecat cat sa se topeasca.

Galbenusurile le-am amestecat intr-un bol cu faina si 100 ml lapte din total, apoi din compozitia calda am pus pana am subtiat totul si am turnat inapoi in vasul de pe foc, am lasat sa se ingroase amestecand permanent si apoi l-am tras de pe foc.

A doua zi am mixat crema cu frisca gata batuta.

Blatul alb:

Am mixat ouale cu zaharul  si vanilia timp de 6 minute pana ce si-a dublat volumul, am adaugat usor faina si praful de copt.

Pe o foaie pergament am intins aluatul si l-am copt pana ce a trecut testul scobitorii in jur de 12 minute.

Am pregatit un prosop ud bine stors pe care am scos cu tot cu foaia de copt blatul.

Pe o alta foaie de copt am presarat zahar pudra si am asezat blatul desprinzandu-l usor de pe pergament, rulandu-l cu grija sa nu se rupa, l-am invelit in prosopul ud asezat peste hartia pergament si l-am lasat sa se raceasca.

Blatul cu cacao l-am preparat in acelasi mod si l-am scos la fel pe o hartie presarata cu zahar pudra, apoi l-am rulat si l-am lasat la racit.

Am preparat crema de ciocolata si marshmallow:

Am pus untul si laptele intr-un vas pe foc mic, cand s-a infierbantat am adaugat 150 gr. marshmallow si la final ciocolata rupta in bucati, am lasat pe foc pana ce s-a topit, am amestecat pana la omogenizare si am pus totul in vasul de mixer am mixat pana ce s-a mai racit putin, apoi am racit complet la frigider. Cand am scos vasul de la frigider am pus frisca si am mixat din nou foarte putin crema.

Frisca cu nutella:

Am mixat  cu un tel frisca gata batuta cu nutella,  lingura cu lingura pana ce a prins culoare si a fost gata de folosit.

Am desfacut blatul alb si l-am impartit in doua pe lungime.

Am pus peste blatul alb o parte de crema de lamaie si in a doua jumatate am pus crema de ciocolata si marshmallow.

Am rulat aluaturile sul si le-am imbracat pe fiecare o parte in frisca cu vanilie si o parte in frisca cu nutella. Aici procedati cum va inspira sa faceti combinatiile de culori.

La fel am procedat si cu blatul cu cacao, dupa ce l-am taiat in doua pe lungime, am pus pe fiecare parte cate un fel de crema, le-am rulat sul si le-am imbracat in frisca cu vanilie  si frisca cu nutella.

Am asezat blaturile pe un platou si le-am decorat cu bombonele si decoratiuni de iarna.

Sper sa va placa buturugile la fel de mult cum ne-au placut si noua.

Sarbatori cu bucurie va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Desert tort buturuga de Craciun

Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2018, 22:13
frumoasa
la 13.12.2018, 22:22
Ce frumusete!
la 13.12.2018, 22:32
Motanas, multumesc tare!
la 13.12.2018, 22:32
Dey scump, multumesc draga mea!
la 13.12.2018, 22:53

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking