Buturugă din biscuiţi

Postat de diaconta in Dulciuri
14 Dec 2014 | 4385 vizualizari
Buturugă din biscuiţi

Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu. Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”. Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.

Ingrediente

  • 400 g biscuiti populari(sub aceasta denumire îi gasiti la magazin/supermarket)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri miere de albine
  • 80 g margarina Rama mit butter sau unt
  • Visine în sirop – un borcan de 400 ml
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g stafide

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie 55% cacao
  • 100 g unt

Mod de preparare

 Biscuitii i-am pus în vasul  robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.

Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.

Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.

Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.

Le-am pus toate într-un vas pe foc  si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.

Am lasat siropul sa se raceasca putin.

Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.

S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.

Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.

Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.

Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.

Am pregatit glazura.

Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.

Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.

Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.

 

Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugă din biscuiţi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "Buturuga" din biscuiti

Postat de Lia1

Prajitura "Buturuga" din biscuiti

1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm.  Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite....

Citeste continuarea

Buturuga din biscuiti

Postat de sufletista

Buturuga din biscuiti

Crema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2014, 23:16
Ai facut-o
la 14.12.2014, 23:20
la 14.12.2014, 23:28
la 14.12.2014, 23:33
Ce buturuga inflorata . Iti vine sa te duci in padure dupa ea
la 14.12.2014, 23:40
frumoasa

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking