Ingrediente
Pt. aluat:
- 5 oua
- 1 l lapte
- esenta de menta
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr faina
- 100 ml ulei
Pt. umplutura:
- visine conservate in suc propriu (sau congelate)
Pt. crema:
- 1 cutie mascarpone
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 100 ml frisca lichida
- putin zahar pudra
Pt decor:
Mod de preparare
Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii.
Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.
Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am batut frisca, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie, zaharul si galbenusurile de la oua. Separat, am batut albusele spuma tare, apoi le-am incorporat in crema de mascarpone (dar nu cu mixerul, ci cu o spatula de lemn). Am dat crema la rece pt cateva minute.
Am trecut din nou la clatite: le-am taiat in jumatate, iar pe fiecare jumatate am pus un rand de visine scurse bine si am rulat strans. Rulourile astfel obtinute le-am asezat pe un platou, sub forma de piramida, in acest mod: rulouri de clatite+crema mascarpone+clatite+crema, etc, pana cand am terminat (ultimul strat este de mascarpone). Apoi am presarat ciocolata amaruie razuita fin si am dat la rece pt. 2 ore.
Tortul acesta de clatite este delicios dupa ce se incheaga bine in frigider si chiar are forma unei caciuli carliontate :)
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciula lui Guguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|