Ingrediente
- 100 ml cafea espresso
- 80 ml lapte
- zahar dupa gust (eu niciodata nu beau cafeaua cu zahar)
- 5 cuburi de cafea inghetata sau de gheata
- 100 ml frisca
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Eu am facut cuburi de cafea inghetata, dar puteti folosi si cuburi de gheata. Pentru cuburile de cafea inghetata, am facut un espresso (100 ml ) si l-am repartizat in forma pentru cuburi de gheata. Mi-au iesit 9 bucati. Laptele rece l-am turnat in vasul mixerului vertical si am mixat 2 minute la viteza maxima. Am facut apoi un espresso pe care l-am turnat peste lapte si am mai mixat 2 minute, apoi am turnat cafeaua cu lapte spumat intr-un pahar. Am batut frisca (n-am folosit-o pe toata pentru ca era prea multa) si am pus-o intr-un posh. Am adaugat cuburile de cafea inghetata, am ornat cu frisca si ciocolata rasa si a rezultat o bautura de cafea racoritoare si delicioasa. Puteti adauga diferite arome, dupa gust (rom, vanilie, cardamom, etc.) Eu prefer sa simt doar aroma cafelei. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafe frappe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|