Ingrediente
- 1 kg carne tocata porc
- 200 gr slanina de porc
- o ceasca de orez
- 2 morcovi
- 3 cepe
- mate de porc mai groase
- 2 linguri ketchup
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
- covrigei pentru servit
Mod de preparare
Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam. Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam. Potrivim gustul de sare, piper si cimbru. Umplem matele cu compozitia de carne si le legam la capete. Asezam caltabosii intr-o oala, acoperim cu apa, punem frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora. Cand sunt fierti caltabosii adaugam in oala covrigei si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem caltabosii si ii punem la scurs. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos a la Costi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|