Ingrediente
- Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
- Pentru cojile de canoli:
- 2 cani (240 g) de faina
- 1 lingura (12 g) de zahar
- 1/4 lingurita (1 g) de sare
- 3 linguri (45 g) de unt sau untura, taiat cubulete
- 1 ou mare
- 1/4 cana (60 ml) de vin alb sau otet de vin alb
- 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
- Ulei pentru prajit
- Pentru umplutura:
- 2 cani (480 g) de ricotta
- 3/4 cana (90 g) de zahar pudra
- 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
- 1/2 cana (75 g) de ciocolata neagra maruntita (optional)
- Coaja rasa de la o portocala (optional)
- 1/4 cana (40 g) de fructe confiate maruntite (optional)
Mod de preparare
Cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Pregatirea cojilor:
Amestecare: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul si amesteca pana cand amestecul devine sfaramicios.
Formare aluat: Adauga oul, vinul (sau otetul) si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat neted. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga putin vin.
Framantare si racire: Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de cateva minute. Formeaza o minge, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de cel putin o ora.
Intinderea aluatului: Imparte aluatul in doua bucati. Intinde fiecare bucata pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/8 inch (3 mm). Taie cercuri de aluat de aproximativ 4 inch (10 cm) in diametru.
Formare tuburi: Infasoara fiecare cerc de aluat in jurul unui tub de metal pentru canoli, sigiland marginile cu putin ou batut.
Prajire: Incalzeste uleiul la 375°F (190°C). Prajeste cojile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute. Scurge-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca inainte de a scoate tuburile de metal.
Pregatirea umpluturii:
Amestec: Intr-un bol mare, amesteca ricotta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Daca doresti, adauga ciocolata maruntita, coaja de portocala si fructele confiate.
Umplere: Foloseste un pos pentru a umple cojile de canoli cu crema de ricotta.
Servire:
Decor: Poti decora capetele canolilor umpluti cu ciocolata maruntita, fistic maruntit sau fructe confiate.
Servire: Presara zahar pudra deasupra canolilor inainte de a-i servi.
Se servesc alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|