Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

Postat de bucatarasa in Dulciuri
10 Iun 2024 | 854 vizualizari
Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta  sunt un desert italian iconic, originar din regiunea Siciliei, cunoscut si iubit in intreaga lume. Aceste delicatese constau dintr-o coaja crocanta, prajita, umpluta cu o crema dulce, in mod traditional facuta din ricotta. Canoli isi au radacinile in sarbatorile si traditiile siciliene, fiind initial preparate pentru carnaval, insa popularitatea lor a crescut, devenind un desert savurat pe tot parcursul anului.

Ingrediente

  • Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
  • Pentru cojile de canoli:
  • 2 cani (240 g) de faina
  • 1 lingura (12 g) de zahar
  • 1/4 lingurita (1 g) de sare
  • 3 linguri (45 g) de unt sau untura, taiat cubulete
  • 1 ou mare
  • 1/4 cana (60 ml) de vin alb sau otet de vin alb
  • 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
  • Ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani (480 g) de ricotta
  • 3/4 cana (90 g) de zahar pudra
  • 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
  • 1/2 cana (75 g) de ciocolata neagra maruntita (optional)
  • Coaja rasa de la o portocala (optional)
  • 1/4 cana (40 g) de fructe confiate maruntite (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

Pregatirea cojilor:
Amestecare: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul si amesteca pana cand amestecul devine sfaramicios.
    Formare aluat: Adauga oul, vinul (sau otetul) si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat neted. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga putin vin.
    Framantare si racire: Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de cateva minute. Formeaza o minge, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de cel putin o ora.
    Intinderea aluatului: Imparte aluatul in doua bucati. Intinde fiecare bucata pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/8 inch (3 mm). Taie cercuri de aluat de aproximativ 4 inch (10 cm) in diametru.
    Formare tuburi: Infasoara fiecare cerc de aluat in jurul unui tub de metal pentru canoli, sigiland marginile cu putin ou batut.
    Prajire: Incalzeste uleiul la 375°F (190°C). Prajeste cojile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute. Scurge-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca inainte de a scoate tuburile de metal.

Pregatirea umpluturii:
    Amestec: Intr-un bol mare, amesteca ricotta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Daca doresti, adauga ciocolata maruntita, coaja de portocala si fructele confiate.
    Umplere: Foloseste un pos pentru a umple cojile de canoli cu crema de ricotta.

Servire:
    Decor: Poti decora capetele canolilor umpluti cu ciocolata maruntita, fistic maruntit sau fructe confiate.
    Servire: Presara zahar pudra deasupra canolilor inainte de a-i servi.

Se servesc alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de struguri

Postat de sufletista

Cheesecake cu jeleu de struguri

Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu...

Citeste continuarea

Minitarte cu fructe

Postat de diaconta

Minitarte cu fructe

Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora. Intre timp am pregatit umplutura . Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2024, 12:07
De probat!
la 22.06.2024, 21:26
Ti-au iesit tare frumosi acesti canoli!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking