Caracatita cu orez in stil portughez

Postat de Ksenya in Retete Delikat
28 Iun 2018 | 6075 vizualizari
Caracatita cu orez in stil portughez

Pregatesc de mult reteta asta, dar tot nu i-a venit randul s-o postez. E deliioasa si satioasa.

Ingrediente

  • 700 g caracatita curatata in prealabil
  • 1 cana orez
  • 3 cani supa de peste sau apa
  • 3 rosii curatate de pelita si toate
  • 150 ml vin alb demisec
  • 2 ardei grasi rosu si galben tocat grosier
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • 2 cepe rosii tocate marunt
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita condimente italiene Delikat
  • un varf de cutit chili Delikat
  • piper Delikat dupa gust
  • sare dupa gust
  • Optional:
  • Ardei iuti trasi la tigaie
  • patrunjel verde
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.

Separat in alta tigaie incapatoare, sotam 2 minute usturoiul, adaugam ceapa, sotam pana ceapa devine sticloasa, cu usoare urme de aramiu pe margini. Adaugam ardeiul, sotam inca 2 minute, apoi rosiile.

Adaugam caracatita taiata grosier, vinul, condimentele italiene, curcuma si lasam 4 minute sa fiarba la foc mic.

Pe mijloc adaugam cana cu orez, turnam supa de peste pe marginea vasului. Incet, fara sa deranjam orezul. Daca mai e nevoie de supa, mai adaugati putin. Trebue sa acopere orezul complet. Nu amestecati. Acoperiti si lasati la foc mic, conform instructiunilor de pe ambalajul orezului. Eu am lasat aproximativ 25 min.

Oprim flacara, adaugam in mijloc untul si lasam acoperit inca 15 minute.

 Scoatem capacul si amestecam bine, potrivim de sare, piper si chili daca va place.

Se serveste imediat, cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie, iar pentru un plus de aroma, si cu ardei  trasi la tigaie.

 Pofta mare! Sper sa va placa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita cu orez in stil portughez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui umplut cu legume

Postat de oanapl

Pui umplut cu legume

Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu...

Citeste continuarea

Supa picanta de mazare cu ierburi italiene

Postat de Valclaudia

Supa picanta de mazare cu ierburi italiene

Curatam si spalam legumele proaspete. Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui. Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:15
la 06.07.2018, 10:37
la 06.07.2018, 12:08
Ce bine arata! Numai bunatati ai facut, Ksenya!
la 06.07.2018, 13:42
Un fel de paella... gatesti minunat si pe gustul meu!
la 06.07.2018, 13:47
Super!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking