Caracatita cu sos picant si orez negru

Postat de Sylvia in Fructe de mare
3 Feb 2010 | 14920 vizualizari

Mi-a ramas gandul la aceasta combinatie dupa ce am vazut o reteta asemanatoare intr-o revista cu preparate de orez. Orezul folosit acolo era orez alb innegrit cu cerneala de sepie uscata ( habar nu aveam ca este asa ceva) . Mai avea pe langa caracatita si scoici dar eu am vrut sa fac o combinatie mai simpla ca sa pot identifica mai bine aromele. Orezul negru era privit in vechime ca si orezul imparatilor, in marele imperiu al Chinei antice nu parasea Orasul Interzis. Are un gust interesant, foarte aromat, asemanator putin cu orezul thai la gust dar aroma este mai pronuntata si are o alta consisteta, boabele raman mai ferme.

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 03.02.2010, 20:04
minunat!!!! nu am mancat orez negru, nici nu mi-a sarit in ochi la hipermarket, dar ma uit si eu cu prima ocazie!
la 04.02.2010, 16:19
Extraordinar arata Imi place la nebunie caracatita Nici eu nu am mancat orez negru...cred ca e tare interesant tras apoi in usturoi, sigur e bun
la 04.02.2010, 16:32
E delicios,merita incercat macar o data Multumesc de laude
la 04.02.2010, 18:54
Superb si de data asta!
la 04.02.2010, 19:50
Doamne ce bine arata Trebuie sa incerc si eu reteta asta !
la 04.02.2010, 21:44
arata super...nici eu n-am mancat orez negru dar e ff interesant...hmm imi ploua in gura la cum arata
la 05.02.2010, 10:24
Multumesc pentru apreciei, finalul este reusit dar sincer am avut ceva emotii cat am lucrat cu lighioana la inceput Al meu sot mi-a si zis ca daca vreau sa mai degust lighioane din astea sa ma gandesc la un restaurant ceva ca intrase in bucatarie pe cand scoteam caracatita dupa ce a fiert si s-a speriat
la 05.02.2010, 13:21
wooooow!!! superb
la 05.02.2010, 23:29
ce bine arata ,ce o fi ?daca-mi scot bichilarii de departe vad o prajitura in cioco amaruie
nu mi-ai spus daca ai incercat sa pictezi .
la 06.02.2010, 12:23
Mihaela vai simpatica esti ma bucur ca iti place. Ti-am raspuns, poate nu ai mai intrat exact la postarea respectiva. Pictez de ceva vreme ...cica...dar "arta abstracta" am avut curiozitatea sa vad ce as putea face cu o panza in fata dar te asigur ca nu am nici un talent deosebit Sotul meu e insa foarte incantat si tot aseapta alte tablori primul i l-am facut lui cadou acum 2 ani ca ma gandeam sa fac ceva mai neobisnuit . Ca idee as recomanda oricui sa incerce sa picteze o panza o data in viata , e o experienta interesanta.
la 06.02.2010, 23:40
si am vrut sa fiu eu care primesc prima dar nu-i nimic , nu se stie , poate o sa ma mandresc ca si eu te-am incurajat,, sunt sigura ca ai simtul culorii , altfel nu se poate .
la 07.02.2010, 11:55
Esti draguta
la 11.03.2010, 16:03
extraordinar de bine arata ,grozav,felicitari
la 20.10.2010, 15:38
Ador caracatita,noi de obicei facem salata cu cartofi,masline,rosii mici si ce ne mai trece prin cap...o sa incerc si reteta ta,pare interesanta!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking