Ingrediente
- 6 ghemotoci tagliatelle
- 250g bucatele bacon afumat
- 1 dovlecel de cca 200g
- 2 oua
- 30ml smantana
- 30ml lapte
- 50-70g parmezan
- 4 ramurici cimbru proaspat ( cred ca puteti folosi si uscat)
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare
Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.
Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care adaugati peste bacon si caliti pentru 3-4 minute. Puneti in acest moment puneti cimbrul si piperul.
Intr-un castron amestecati ouale, parmezanul, laptele si smantana pana obtineti un amestec omogen.
Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 30 de secune, nu trebuie sa mai auziti sfaraitul de prajit. Adaugati pastele strecurate si amestecati! Puneti un pic de apa de la paste daca este nevoie ( in cazul in care sosul de pe paste nu este destul de fluid)
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|