Carbonara cu dovlecel si morcov

Postat de deea2686 in Penne
20 Feb 2015 | 2954 vizualizari
Carbonara cu dovlecel si morcov

E o reteta alternativa fata de clasicele paste carbonara.E o reteta gustoasa, apreciata si foarte cremoasa.

Ingrediente

  • 500 gr paste
  • 1 morcov
  • 2 dovlecei
  • 3 galbenusuri
  • 1 cutie pancetta
  • jumatate de ceapa
  • 1 catel usturoi
  • un pic vin alb
  • 2 linguri smintina
  • 2 linguri parmezzan
  • piper
  • sare
  • ulei masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie pentru paste adaugi ulei de masline ,jumatatea de ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovul cubulete si pancetta si lasi la foc mic vreo 20 de minute pina morcovul e aproape facut.

Dupa adaugi dovleceii taiati julienne,piperul,sarea ,vinul  ,un pic de apa si mai lasi la foc pina e facut si dovlecelul.

Apoi iei de pe foc si pui pastele la fiert in apa cu sare (sare groasa se pune de obicei la paste ).Separat intr-un castron amesteci galbenusurile cu parmezzanul si smintina.Cind au fiert pastele le scurgi ,le adaugi peste pancetta cu legume si adaugi peste sosul cu ou.Mai lasi putin pe foc cit sa se faca oul si apoi servesti cu parmezzan ras pe deasupra.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sos de rosii la cuptor

Postat de Bucataras

Paste cu sos de rosii la cuptor

Fierbe pastele in apa cu sare, dar cu un minut mai putin decat scrie pe cutie. Pune o tigaie la incins pe foc si adauga uleiul de masline. Zdrobeste putin usturoiul si adauga-l...

Citeste continuarea

Penne cu legume si sos provensal

Postat de timea

Penne cu legume si sos provensal

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline. Ceapa o taiem rondele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2015, 21:57
bune
la 20.02.2015, 21:58
la 20.02.2015, 22:07
la 21.02.2015, 13:50
la 21.02.2015, 15:53
Super !!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking