Ingrediente
- 3 kg carne de porc, cu grasime( nu prea multa!)
- 1 buc capatana de usturoi
- 120 ml vin alb
- sare
- piper
- intestine graose de porc
- ulei
Mod de preparare
Cu o seara inainte de prwgatirea carnatilor, usturoiul curatat si tocat marunt se pune la macerat in vin;
Carnea se toaca, se adauga amestecul de usturoi cu vin, sare si piper ( dupa gust) si se framanta bine;
Se da amestecul la frigider pentru 2 ore si verifici de sare si piper;
Pe palnia unsa cu ulei se pun intestinele de porc si su umplu cu carnea tocata, avand grija sa nu fie foarte indesat;
Se lasa la rece 12 ore, apoi se pun la uscat;
Daca ai posibilitatea, poti sa ii si afumi, cu fum natural; daca nu, ii pui la congeltor pana cand vei avea nevoie de ei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|