Ingrediente
- 14 kg pulpa de porc;
- 6 kg slanina de porc;
- 900 g usturoi;
- 2 plicuri de condimente pentru carnati;
- o lingurita de piper;
- 3-4 linguri de boia de ardei dulce;
- 3-4 linguri de cimbru;
- sare, dupa gust (peste 150 g);
- 25-30 ML de mate de porc.
Mod de preparare
Se taie pulpa si slanina si se toaca la masina.
Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile.
Se spala matele, se monteaza, pe rand, pe tubul de umplut, se leaga la capat, se da amestecul obtinut prin masina pentru a se umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 15 cm, se rasuceste matul si tot asa pana se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.
Dupa ce am terminat, carnatii se afuma, apoi se prajesc si se pun intr-o oala mare, acoperiti cu untura pentru a se pastra mai mult timp, la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|