Ingrediente
- 5 kg pulpa si spata de porc
- 500 g slanina
- 400 g usturoi
- 700 ml vin rosu
- sare
- piper
- cimbru
- mate de porc
- masina de tocat carne si tulumba :P
Mod de preparare
Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si omogenizam compozitia. Clatim matele. Montam tulumba (accesoriul pentru facut carnati) la masina de tocat si o imbracam cu matul, adunandu-l pe tot la un loc. Umplem instestinul cu compozitia de carne, tragand usor de capatul liber, pe masura ce se umple, avand grija sa nu spargem carnatul cu o cantitate prea mare de amestec. Daca aveti unde, lasati carnatii sa se zvante macar cateva ore apoi ii puteti afuma. Noi am pus o mare parte la congelator si o parte sunt la afumat. :) Ii puteti praji sau coace in cuptor! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|