Ingrediente
- Mate de porc (bine spalate) – 3-4 mate de 1 metru, pentru 2 kg de carne
- Carne de porc “de lucru” (cubulete cu grasime) – 2 kg
- Slanina afumata – 500 g
- Boia dulce Kamis – 1 lingura
- Boia iute Kamis – 1 lingurita
- Condimente pentru carnati Kamis – 1 lingura
- Usturoi granulat Kamis – 2 linguri (rase)
- Supa de oase – 2 polonice
- Sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat;
Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul;
Se spala foarte bine matele de porc;
Se pune matul pe palnia de umplere a masinii de tocat, lasand un spatiu de 6-7 cm liber in varf, pentru a putea lega matul;
Se porneste aparatul punand treptat compozitie in palnia de alimentare;
Puteti forma carnati mai subtiri sau mai grosi;
Pentru a delimita fiecare carnat in parte, odata ce-ati ajuns la grosimea dorita, rotiti de 2-3 ori carnatul si continuati procesul;
Carnatii se lasa la uscat pe balcon, la frig, pe un bat, cca 48 de ore inainte de a-i prajit, pentru a va asigura ca nu se sparg.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|