Carnati din carne de porc si vitel

Postat de Pungasa_Rogue in Mezel de casa
1 Ian 2018 | 8567 vizualizari
Carnati din carne de porc si vitel

Am pregatit carnati de casa si anul acesta si am profitat de faptul ca am avut atat carne de porc, cat si carne de vitel de la tara. Am ales sa umplu si mate de porc, dar si mate de oaie. Nu am numarat cati carnati au iesit, dar cu siguranta peste 100.  

Ingrediente

  • 6,7 kg pulpa de porc
  • 5,4 kg slanina de porc
  • 4,5 kg pulpa de vitel
  • 600 g usturoi
  • 5 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 4 linguri cimbru
  • 6 linguri sare (sau dupa gust)
  • 30 ML mate de oaie
  • 20 ML mate de porc

Mod de preparare

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).

Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.

Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.  

Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.

Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.

Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati din carne de porc si vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Postat de mihaelar63

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din...

Citeste continuarea

Slanina cu boia fiarta in moare

Postat de panacris

Slanina cu boia fiarta in moare

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2018, 13:57
gustosi
la 01.01.2018, 14:02
Ce buni sunt!
la 01.01.2018, 14:07
Buni!
la 01.01.2018, 14:13
la 01.01.2018, 14:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking