Ingrediente
- 4 carnati de porc
- 270 grame orez (eu am folosit amestec de orez cu linte si sfecla rosie)
- 5 linguri ulei
- 1/2 pachet Delikat- Condimente pentru gratar
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita chili
- 1 catel de usturoi
- 100 grame fasole verde pastai
- 1 ardei galben/ portocaliu
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel
- sare, piper
- frunze proaspete de oregano/ busuioc pentru servit
- otet balsamic pentru servit (optional)
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Legumele se taie cuburi mari.
Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se inchide borconul etans si se scutura pana se obtine un amestec omogen.
Se adauga 1/2 din cantitatea de ulei aromatizat peste legume, impreuna cu usturoiul pisat si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc 30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa in care este fiert, 2/3 din cantitatea de ulei aromatizat ramasa.
Cu restul de ulei se ung carnatii, care se frig pe gratar/ tigaie grill 10 minute, intorcandu-i frecvent.
Se serveste orezul, impreuna cu legumele curcubeu si carnatii feliati. Se presara cu frunze de oregano/ busuioc si otet balsamic (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|